widget

Tuesday, May 31, 2011

NENEK YANG POWER


Perghhh..Fulaweyh,,,Bergetah..Cantik..Cun ag r...WALAUPUN !!

Pehhhh...Kuat Giler..Alvez nk share ngan korg sumer sal artikel nih !!
Tatkala nenek lain sedang berfacebook or masak kat dapor wujud seorang nenek yang gagah perkasa !
Walaupun sudah berusia 74 tahun dan bergelar nenek, kekuatan dan stamina Ernestine Shepherd sukar ditandingi oleh wanita muda.
Malah, warga emas itu diiktiraf Guinness Book of Recordssebagai ahli bina badan wanita kompetitif paling tua di dunia.
"Usia hanyalah angka semata-mata," kata Ernestine yang mempunyai perut langsing dan berotot.
Suaminya yang berusia 54 tahun, Collin Shepherd berkata, sejak 18 tahun lalu, isterinya telah menyertai 18 acara marathon dan memenangi dua pertandingan bina badan.
Pasangan tersebut menetap di Baltimore, Amerika Syarikat (AS) bersama anak lelaki dan seorang cucu yang berusia 14 tahun.
Mengenai rutin hariannya, Ernestine bangun seawal pukul 3 pagi untuk bermeditasi sebelum berjoging sejauh 16 kilometer di sebuah taman.
Dia cuma makan nasi perang, dada ayam dan sayuran bersama segelas putih telur tiga kali sehari untuk kekal bertenaga dan langsing. (Credit to Kosmo hari ni)
The moral of the story: Tua tua nanti JAGALAH BODY...jan nak asek dok je t...


Friday, May 27, 2011

BoboiBoy VS UPIN & IPIN ???

Alvez salute r industri kartun kat negara kita ni...2 2 kartun ni mmng MANTOPPPP !!

Alvez tau kartun boboiboy ni pun coz adik alvez yang gtau...

Alvez bagi la 2 link video kartun ni untuk korang kompare k !!

{P/S : I'm sorry !! Sebabb entri ni bnyk bahasa rojak...Gunalah bahasa yang betul k...Jgn nak ikot Alvez yg sengal nih }


BOBOIBOY TRAILER

UPIN IPIN PROMO

KEDUA-DUANYA MEMANG MANTAPPP...
Kita patut bangga kerana ada animasi bertaraf INTERNASIONAL macam nih !!!

Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides 2011 {DOWNLOAD LINK}


Perghhh...Lagu giler Alvez update hari ni ye !! Nah amik citer besh tahun nih...Another series of Pirates of Caribbean...Ada lagi r movie utk korang sedut hari nih...


Overall saya bagi 7/10 untuk movie nih..jalan cerita die best macam siri 1,2,3 dulu....

SYNOPSIS
Plot: In this action-packed tale of truth, betrayal, youth and demise, Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) crosses paths with a woman from his past (Penelope Cruz), and he's not sure if it's love or if she's a ruthless con artist who's using him to find the fabled Fountain of Youth. When she forces him aboard the Queen Anne's Revenge, the ship of the formidable pirate Blackbeard (Ian McShane), Jack finds himself on an unexpected adventure in which he doesn't know who to fear more: Blackbeard or the woman from his past.

Rush reprises his role as the vengeful Captain Hector Barbossa, and Kevin R. McNally returns as Captain Jack's longtime comrade Joshamee Gibbs. Sam Claflin stars as a stalwart missionary, while Astrid Berges-Frisbey is transformed into a mysterious mermaid.

Source: Walt Disney Preview

Official Trailer Die...




DOWNLOAD LINK
Macam biasa doenload semua ..pastu baru extract k guna winrar...
KLIK LINK DIBAWAH K !! Dijanakan oleh Media Fire

DOWNLOAD PART 1 MF



Password: GetMediaFire.com


Selamat Mencuba...( <3 _ <3 )

Kalu ade masalah Sila tinggalkan komen Ya !!

Thursday, May 26, 2011

Cara::MUDAH::UnTuK::Break Dengan Couple anda !!

Tertekan dengan GF/BF anda sekarang ??? Stress??? Inginkan kebahagiaan lain ???
Jemu dengan awek sedia ada??? Jawapannya mudah sahaja...Cari baru lerrr...



Ni dia cara nak break-up dengan pasangan anda yang amat berkesan !!
Lakukan 1 kali sahaja dan anda akan dapat kesannya...
Alvez nak korang Tonton Video ini untuk maklumat lanjut !!

YAKULT+MENTOS=???

WOW !! SATU EKSPERIMEN MENARIK YA !! APAKAH YANG AKAN TERJADI ???

YAKULT


MENTOS


Alvez nak share 1 video menarik mengenai hal diatas...

Apakah yang akan terjadi apabila yakult dicampur dengan mentos???

Adakah ia akan menghasilkan letupan...???

Jawapannya ada dalam VIDEO INI !!!




Hahahahaha...menarik kan...aplikasi Kimia Tingkatan 4..(^__^)

Alvez ucapkan selamat menonton !!

Wednesday, May 25, 2011

DOWNLOAD KONGSI (2011) "Lu LANGSI Lu Mati"

KONGSI (2011)


Filem terhangat 2011 lakonan Suheizy Sam ini merupakan filem wajib tonton tahun ini..
Tagline "Lu Langsi Lu Mati"....

Filem aksi komedi dengan tagline ‘Lu Langsi Lu Mati’ mengisahkan penyiasatan ASP Shariff terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur.Kumpulan daripada pelbagai bangsa itu menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan, Tumulak yang melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian.Segala ancaman dilakukan Tumulak sebenarnya didalangi Kimpedu yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana ingin menakluk kawasan Kuala Lumpur.Pada masa sama, Tumulak mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Shariff. ASP Shariff juga diugut apabila anak dan isterinya diculik tetapi ia tidak mematahkan semangatnya menjalankan tugas.


TRAILER





DOWNLOAD LINKS

CLICK THE FOLLOWING LINK..YOU CAN CHOOSE EITHER ONE OF IT...After download, extract it with winrar...

DOWNLOAD VIA FILESERVE

DOWNLOAD VIA HOTFILE


Alvez harap korang ENJOY dengan link ini...Selamat mendownload !!!

Jangan DOWNLOAD AJE..FOLLOW LA BLOG NI !!

IKEA MEATBALL-HALAL atau HARAM ??

Fulaweyhhh..sedap giler...Alvez mmg suke produk berasaskan daging ni sbb Alvez KARNIVOR dan MEATERIAN...Hari ni citer skit sal isu Meatball nih..Ce citer skit???





Isu IKEA meatball ni menjadi topik hangat perbualan pada minggu ini. Alvez nak pesan dalam hal ni yakin itu penting. HALAL ke HARAM ???



Menurut sumber yang dipercayai, IKEA meatball HALAL serta mempunyai logo dan sijil halal yang sah.

En.Roslan juga berkata, Ikea Meatball memang tidak memaparkan logo/sijil halal, tetapi sekiranya pelanggan ingin melihat sijil halal tersebut mereka akan bersedia untuk menunjukkan kepada pelanggan, dan ada orang tertentu yang akan membantu pelanggan untuk menunjukkan sijil tersebut.
(Credit to Yanmie Online)


Spekulasi yang mengatakan Ikea Foodcourt ditutup hari ini memang betul, tetapi ianya bukanlah dari produk Ikea Meatball, tapi dari 1 produk lain di Ikea Foodcourt, dan atas tindakan berjaga-jaga/berhati-hati mereka terus menutup Ikea Foodcourt dan menyamak tempat berkenaan.


Apa apapun Alvez nak pesan, YAKIN itu penting dalam soal Halal dan Haram ini...Kalu was-was tak yah nak makan bende nih !! 


-Selamat Beramal-


Saturday, May 7, 2011

LAWAK TELEPON !!

LAWAK TELEPON...

ada sorang mamat ngan minah nih..dieorng ni bru jerk kapel(couple)..1 hri ni,mamat ajk minah gi panjat gunung...mlm 2,bila suasana dah gelap,dieorng bercumbu2an kt dlm khemah yg dieorng dirikn...entah setan mna yg hsut mamat ngan minah ni..dieorng pun wat lh benda tut....tetiba,time dieorng ngah syok2 wat bnda 2,dieorng dengar satu bunyi..

hehehehehehe!!(mengilai))
dieorng pun terkejut beruk..serta-merta dieorng berpeluk sesama sndiri..

minah=bunyi ape 2 bang??
mamat=entah lh yang..abng pun tak pazti...

slepas 5 minit brlalu,bunyi 2 pun hilng..dieorng pun sambung wat benda tu...tetiba suara 2 dtng balik..tp mkin kuat..mcam2 bunyik kluar..

minah=bang,dy bawak geng lh..
seraya dgn itu,mamat pun menjerit..

mamat=abng thu tu bunyi apa...
minah=bunyi apa bang??
mamat=handphone abng bunyi lh minah...lupa nk tukar tdi..
minah=@$#*xx@#

LAWAK MENIRU !!!

 LAWAK SENGAL 1
Semasa di dalam dewan,exam anatomi fisiologi sedang dijalankan

ada satu soalan yang meminta pelajar melukis dan melebelkan organ pembiakan lelaki....
lalu seorang pelajar lelaki membuka dan melihat ke dalam seluarnya....
dalam masa yang sama seorang pelajar perempuan ternampak lalu menjerit

"CIKGU..!!ADA ORANG MENIRU...!!"

Thursday, May 5, 2011

CARTA HANTU GLAMOR

HALOOOOOOOOO........
lama giler da Mr Alvez X update post kan???
Mr Alvez nk kuarkan carta top 10 hantu glamor buat renungan bersama....
Ingat bukan hanya Tatapan tapi Santapan !!
Mood: Seram...

TOP 10 CARTA HANTU

1. HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH 

 MARKAH: 95/100 (A)
Hantu yang paling MANTAP dan tak lapuk ditelan zaman...Enjet2 semut...
 P/S: Hantu kak limah nih paling spesel sbb die everywhere...1 lagi, dia mmg cantikk bergaya anggun berseri...Juara Carta Hantu !! Tahniah Kak Limah

2. HANTU MAK CIK KARIPAP 

 MARKAH: 91/100 (A)  
Mak Cik Karipap..Mak Cik Pau ponn ada !! Meh bli karipap mk cik nokkk..
 P/S: Sekarang mak cik nih tak jual karipap ag da..die jual maflo dan prepaid TOUCH and GO.. Rindu nk makan karipap mak cik nih..sedap gilerrr !! NO 2 ponn jadi r mak cik !!

3. HANTU KUM KUM 

 MARKAH: 84/100 (A)  
aku No komen dengan hantu nih...Da jadi Drama kat ASTRO RIA da,,,
 P/S: Tahniah sbb dapat NO.3...Siyesly citer Hantu Kum2 mmg Besh !! Ce Citer Skit??
Kalau nak tau tgok r di ASTRO RIA...

4. PONTIANAK HARUM SUNDAL MALAM 

 MARKAH: 76/100 (A-)  
Bila Bunyi Bersatu..Kau Milikku..Pontianak Yang paling CUN di alam Semesta..
 P/S: Pontianak yang paling cantik di Malaysia..SETUJU?? Siapa setuju sila angkat tangan mcm saya !!

5. HANTU JU-ON 
 MARKAH: 71/100 (A-)  

I want no body no body but U !! 
 P/S: Sekali imbas cam penyanyi K-POP ..2 kali imbas macam model Japan...Hantu Ju-on merupakan wakil tunggal dari Negara lain..Taraf INTERNATIONAL tuuu...

6. HANTU PENANGGAL 

 MARKAH: 65/100 (B+)   

Waaaa...Pulangkan Badanku !!.bTw..Lawa Rambut..Guna syampoo ape??
 P/S: Hantu Penamggal ,erupakan hantu yang paling hebat kerana hanya guna kepala utk terbang..ANDA MAMPU ??

7.HANTU MOMOK 

 MARKAH: 55/100 (B-)  
Tua bebenor hantu momok nih..p tetap maintain...
P/S: Hantu momok nih...popular r gak..sbb banyak kali masuk wayang...Walaupun usianya dah menjakau ratusan tahun..p nampak still AYU...

8.HANTU POCONG

 MARKAH: 49/100 (C)  
Seram gak tengok hantu pocong nih...Bayangkan mereka menari Poco-poco...
 P/S: terbaek r....P kena Usaha lagi ...Berlatih lompat ag

9. HANTU TANAH KUSIR

 MARKAH: 35/100 (D+)  P* (Kena p KSEP macam nih)

Ok la jugak hantu ni...Seram gak
 P/S: No komen....Tapi boleh dipertingkatkan lagi...Ape ape ponn hantu ni macam cun gak...

10. HANTU LIDAH BUAYA

MARKAH: 31/100 (D)  P* (Kena p KSEP macam nih)    

Aku rasa nak tergelak....
 P/S: Lawak lebih dari seram....

KESIMPULANNYA-KAK LIMAH JUARA !!!.....Semoga species-species hantu ni Sukses selalu....Entri ini hanyalah untuk suka-suka sahaja...Credit image google...

SEKIAN..ITULAH KEPENTINGAN SERAM EDUCATION... 

Thursday, April 21, 2011

RANKING AF9 MINGGU 2...

1. ERUL (8.5)
2. LENA (8.4)
3. KAY (7.2)
4. RAQIB (6.9)
5. MIZA (6.8)
6. AZRI (6.6)
7. AMIR (6.5)
8. AFIF (5.6)
9. AIDA (4.8)
10. EKA (TERSINGKIR) (4.1)
11. NERA (3.5)

PELAJAR BARU....
1. FINA (9.2)
2. HAZAMA (8.0)
3. FIR (7.5)
4. HANI (4.0)

Friday, April 8, 2011

KOMEN KONSERT AF9 MINGGU 1

berikut merupakan komen saya yg x berapa PRO nih...Ni pendapat saya k....AF 9 MINGGU 1



Berikut merupakan ranking pilihan saya berserta markah yg saya bagi ....

1. ERUL (8.8)
2.LENA (8.7)
3.AMIR (8.4)
4.MIZA (7.8)
5.AZRI (7.4)
6.NERA (7.2)
7.AFIF (6.9)
8.RAQIB (6.6)
9.AIDA (5.8)
10.EKA (5.4)
11.KAY (5.0)
12. LAIKA (4.5)



Thursday, March 24, 2011

All about 21 !!!

Today...I m not longer a teenager..BUT i m an adult,,,I turned 21...

Very Significant Number....A remainder 4 myself...I need to change my childish habit lorh ???

Should i ???

:( coz no celebration 4 my birthday tonite ???

But the most important part is most of my friends forget that TODAY WAS MY BIRTHDAY !!

Sunday, February 13, 2011

2 IN 1...Ular n Rama2




KOTA KINABALU: Seorang wanita yang nyenyak tidur terjaga selepas mendengar bunyi pelik di ruang tamu rumahnya di Kampung Suasa Beaufort, di sini, sebelum dikejutkan dengan kehadiran ‘ular berkepala dua’ berlingkar di lantai, menyebabkan dia menjerit ketakutan dan hampir pengsan.

Bagaimanapun, ketakutan dialami wanita terbabit hanya seketika selepas haiwan dikatakan ‘ular berkepala dua’ adalah rama-rama bersaiz gergasi yang memiliki corak sayap seperti kepala ular.


Detik mencemaskan dialami Siti Asian Ibrahim, 42, kira-kira 5.30 pagi kelmarin menyebabkan dia terjaga apabila terdengar bunyi dengusan seperti ular dalam rumahnya.

“Saya lena tidur bersama tiga anak terjaga sebaik mendengar bunyi bising di ruang tamu dan menyangka rumah kami dimasuki pencuri,” katanya.


“Saya terdengar bunyi dengusan namun tidak mengesyaki sesuatu kerana ketika membuat tinjauan, saya tidak menemui sesuatu yang pelik,” katanya.


Katanya, ketika melangkah semula ke bilik, dia terkejut apabila terpandang ‘ular’ terbabit dan menjerit ketakutan hingga anak lelakinya berusia 14 tahun terjaga.

“Anak saya lantas menangkap rama-rama berkenaan dan selepas diamati, memang ia bercorak seakan-akan kepala ular.


“Lebih memeranjatkan, haiwan ini mengeluarkan bunyi sama seperti dengusan ular,” katanya.

Sumber: My metro

I NEED A DOCTOR !!!

Sunday......The atmosphere inside my room was very fresh while most of my friends are going out....As usual, i hate sunday...I keep on doing stupid things...BTW, i want to share a song that become my ringtone...I need a doctor by eminem..That describe my feelings that i need a doctor to cure my indolance..I hope i will not procrastinate again TONITE and turn a new leaf!!

I NEED A DOCTOR
By Eminem Ft Dr Dre

[Eminem]
I told the world, one day I would pay it back.
Say it on tape and lay it, record it, so that one day I could play it back.
But I don't even know if I believe it when I'm saying that.
Doubt startin' to creep in, everyday it's just so grey and black.
Hope, I just need a ray of that
'Cause no one sees my vision
When I play it for 'em, they just say it's wack.
But they don't know what dope is.
And I don't know if I was awake or asleep when I wrote this.
All I know is you came to me when I was at my lowest.
You picked me up, breathed new life in me. I owe my life to you.
Before the life of me, I don't see why you don't see like I do.
But it just dawned on me; you lost a son. See this light in you? It's dark.
Let me turn on the lights and brighten me and enlighten you.
I don't think you realize what you mean to me, not the slightest clue.
'Cause me and you, we're like a crew. I was like your sidekick.
You gon' either wanna fight when I get off this f-cking mic,
Or you gon' hug me. But I'm out of options, there's nothing else I can do cause...

[Chorus]
I'm about to lose my mind
You've been gone for so long
I'm running out of time
I need a doctor
Call me a doctor
I need a doctor, doctor
To bring me back to life

[Eminem]
It hurts when I see you struggle.
You come to me with ideas.
You say that these are pieces, so I'm puzzled.
'Cause the sh-t I hear is crazy,
But you're either getting lazy, or you don't believe in you no more.
Seems like your own opinions, not one you can form.
Can't make a decision, you keep questioning yourself,
Second guessing, and it's almost like your begging for my help.
Like, I'm YOUR leader.
You're supposed to f-cking be MY mentor.
I can endure no more!
I demand you remember who you are!
It was YOU, who believed in me,
When everyone was telling you, don't sign me.
Everyone at the f-cking label, lets tell the truth.


You risked your career for me, I know it as well as you.
Nobody wanted to f-ck with the white boy...
Dre, I'm crying in this booth.
You saved my life, now maybe it's my time to save yours.
But I can never repay you, what you did for me is way more.
But I ain't giving up faith, and you ain't giving up on me.
Get up Dre! I'm dying, I need you, come back for f-ck's sake

[Chorus]
I'm about to lose my mind
You've been gone for so long
I'm running out of time
I need a doctor
Call me a doctor
I need a doctor, doctor
To bring me back to life

[Dr Dre]
It literally feels like a lifetime ago
But I still remember the sh-t like it was just yesterday though
You walked in, yellow jump suit
Whole room, cracked jokes
Once you got inside the booth, told you, like smoke
Went through friends, some of them I put on
But they just left, they said was riding to the death
But where the f-ck are they now
Now that I need them, I don't see none of them
All I see is Slim
F-ck all you fairweather friends
All I need is him
F-cking backstabbers
When the chips were down, you just laughed at us
Now you bout to feel the f-cking wrath of aftermath, faggots
You gon' see us in our lab jackets and ask where the f-ck we been?
You can kiss my indecisive ass crack maggots and the crackers ass
Little cracker jack beat making wack math,
Backwards producers, I'm back bastards
One more CD and then I'm packing up my bags and as I leave
And I guarantee they'll scream, Dre don't leave us like that man cause...

[Chorus]
Im about to lose my mind
You've been gone for so long
I'm running out of time
I need a doctor
Call me a doctor
I need a doctor, doctor
To bring me back to life
Bring me back to life
Bring me back to life

Dr. Dre I Need A Doctor Ft. Eminem & Skylar Grey - Vido1 - Your Best Videos

Saturday, February 12, 2011

Torres, Welcome to the Blues ..




Name: Fernando Torres
Nationality: Spanish
Date of Birth: 20/03/1984
Height: 6' 0" (183cm)
Weight: 11st 0lbs (70.0kg)
Previous
Clubs: Liverpool, Atletico Madr
Position: Striker

Fernando Torres arrived at Chelsea on transfer deadline day, January 31, 2011 after three-and-a-half seasons with Liverpool.

Torres's scoring pedigree in English football is without doubt. The 26-year-old netted 65 goals in 102 league appearances for the Reds and 81 in 142 games in all competitions.

He moved to the Premier League aged 23 having spent the previous 12 years at Atletico Madrid, a club based a few miles from the town of his birth on the outskirts of the capital city.

In his time at Atletico, 'El Nino' (The Kid - his nickname in Spain) was the club's youngest player and youngest captain. His debut came aged 17 and he took the armband two years later.

His first full season was a quiet start with just six goals from 36 league appearances but that became 13 from 29 games the next year and the 20-goal mark was reached in 2003/04, Torres's most prolific season in Spain and the year of his debut for the national side.

The player's subsequent emergence on the international stage and 75 goals in 174 Spanish top-flight games meant many clubs across Europe were after his signature but he chose to work under compatriot Rafael Benitez at Liverpool.

The transfer in July 2007 was valued at approximately £20 million, Luis Garcia going the other way, and Torres's first goal for the Merseysiders was against Chelsea at Anfield, opening the scoring in a 1-1 draw after getting the better of Tal Ben-Haim. It was the first of seven goals in seven games against Chelsea. It is his best return against any English club.

He scored three hat-tricks on the way to 33 goals in his first season in England, becoming the first Liverpool player since a previous wearer of the number 9 shirt, Robbie Fowler, to break the 30-goal mark in one season.

His second season returned 17 goals (injury reducing his number of appearances) as his side finished second, three points and one place above Chelsea in the league table. Last season, despite Liverpool dropping down the table to seventh, Torres accumulated a very healthy 22 goals in 32 games.

He headed to the World Cup in South Africa already a winner of the European Championships at senior international level.

In his teenage years, Torres had achieved top-scorer status for his country in both the Under 16 and Under 19 European Championships and he scored his first goal for the senior side against Italy aged 20, seven months after his first cap.

In the 2006 World Cup in Germany he scored three times in the group stage but Spain were beaten by France in the first knockout round. However there was no stopping his nation two years later at Euro 2008, Torres scoring once on the way to the final and the only goal in that match in Vienna as Germany were defeated. It was Spain's first major piece of silverware since 1964.

Last summer in South Africa, Torres struggled for full fitness and form during the World Cup having undergone surgery in April. As a result, Barcelona's Pedro took his place for a semi-final triumph over Germany.

Coach Vicente Del Bosque also left Torres out of the starting line-up for the final. Instead he came on in extra-time in the 1-0 win over Holland although he tore a muscle before the end.
Back in England this season and before joining the Blues, Torres made 26 appearances for Liverpool, scoring 11 times including both goals in Chelsea's November defeat at Anfield.

Torres becomes the first striker to inhabit the number 9 jersey since Hernan Crespo in the 2005/06 season, and follows in a long line of Chelsea greats.

Credit to Chelsea Fc website....

Alvez: Really hope that chelsea will win against Fulham....

AL KISAH ROJAK

Seorang cikgu masuk ke dalam bilik darjah.

Cikgu : Hari ini kita akan belajar mengira..

Murid-Murid : Baik cikgu..

Si guru mula bertanya kepada salah seorang muridnya, Ahmad

Cikgu : Ahmad, jika 1 biji timun ditambahkan 2 biji epal tambah 3 biji nenas dan 4 biji jambu jdi berapa...?

Ahmad : Jadi ROJAK cikgu..!! Nyam2..

Cikgu : Hah...??


P/s: Saya tak suka Rojak...

Sunday, January 30, 2011

SUCH A LONELY DAY......


The most loneliest day of my life..........

Nantikan post2 baru yg lebih segar dr blog saya........tungguuuuuuuu

TEKAN HOME UNTUK KE LAMAN UTAMA