widget

Tuesday, May 31, 2011

NENEK YANG POWER


Perghhh..Fulaweyh,,,Bergetah..Cantik..Cun ag r...WALAUPUN !!

Pehhhh...Kuat Giler..Alvez nk share ngan korg sumer sal artikel nih !!
Tatkala nenek lain sedang berfacebook or masak kat dapor wujud seorang nenek yang gagah perkasa !
Walaupun sudah berusia 74 tahun dan bergelar nenek, kekuatan dan stamina Ernestine Shepherd sukar ditandingi oleh wanita muda.
Malah, warga emas itu diiktiraf Guinness Book of Recordssebagai ahli bina badan wanita kompetitif paling tua di dunia.
"Usia hanyalah angka semata-mata," kata Ernestine yang mempunyai perut langsing dan berotot.
Suaminya yang berusia 54 tahun, Collin Shepherd berkata, sejak 18 tahun lalu, isterinya telah menyertai 18 acara marathon dan memenangi dua pertandingan bina badan.
Pasangan tersebut menetap di Baltimore, Amerika Syarikat (AS) bersama anak lelaki dan seorang cucu yang berusia 14 tahun.
Mengenai rutin hariannya, Ernestine bangun seawal pukul 3 pagi untuk bermeditasi sebelum berjoging sejauh 16 kilometer di sebuah taman.
Dia cuma makan nasi perang, dada ayam dan sayuran bersama segelas putih telur tiga kali sehari untuk kekal bertenaga dan langsing. (Credit to Kosmo hari ni)
The moral of the story: Tua tua nanti JAGALAH BODY...jan nak asek dok je t...


Friday, May 27, 2011

BoboiBoy VS UPIN & IPIN ???

Alvez salute r industri kartun kat negara kita ni...2 2 kartun ni mmng MANTOPPPP !!

Alvez tau kartun boboiboy ni pun coz adik alvez yang gtau...

Alvez bagi la 2 link video kartun ni untuk korang kompare k !!

{P/S : I'm sorry !! Sebabb entri ni bnyk bahasa rojak...Gunalah bahasa yang betul k...Jgn nak ikot Alvez yg sengal nih }


BOBOIBOY TRAILER

UPIN IPIN PROMO

KEDUA-DUANYA MEMANG MANTAPPP...
Kita patut bangga kerana ada animasi bertaraf INTERNASIONAL macam nih !!!

Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides 2011 {DOWNLOAD LINK}


Perghhh...Lagu giler Alvez update hari ni ye !! Nah amik citer besh tahun nih...Another series of Pirates of Caribbean...Ada lagi r movie utk korang sedut hari nih...


Overall saya bagi 7/10 untuk movie nih..jalan cerita die best macam siri 1,2,3 dulu....

SYNOPSIS
Plot: In this action-packed tale of truth, betrayal, youth and demise, Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) crosses paths with a woman from his past (Penelope Cruz), and he's not sure if it's love or if she's a ruthless con artist who's using him to find the fabled Fountain of Youth. When she forces him aboard the Queen Anne's Revenge, the ship of the formidable pirate Blackbeard (Ian McShane), Jack finds himself on an unexpected adventure in which he doesn't know who to fear more: Blackbeard or the woman from his past.

Rush reprises his role as the vengeful Captain Hector Barbossa, and Kevin R. McNally returns as Captain Jack's longtime comrade Joshamee Gibbs. Sam Claflin stars as a stalwart missionary, while Astrid Berges-Frisbey is transformed into a mysterious mermaid.

Source: Walt Disney Preview

Official Trailer Die...




DOWNLOAD LINK
Macam biasa doenload semua ..pastu baru extract k guna winrar...
KLIK LINK DIBAWAH K !! Dijanakan oleh Media Fire

DOWNLOAD PART 1 MF



Password: GetMediaFire.com


Selamat Mencuba...( <3 _ <3 )

Kalu ade masalah Sila tinggalkan komen Ya !!

Thursday, May 26, 2011

Cara::MUDAH::UnTuK::Break Dengan Couple anda !!

Tertekan dengan GF/BF anda sekarang ??? Stress??? Inginkan kebahagiaan lain ???
Jemu dengan awek sedia ada??? Jawapannya mudah sahaja...Cari baru lerrr...



Ni dia cara nak break-up dengan pasangan anda yang amat berkesan !!
Lakukan 1 kali sahaja dan anda akan dapat kesannya...
Alvez nak korang Tonton Video ini untuk maklumat lanjut !!

YAKULT+MENTOS=???

WOW !! SATU EKSPERIMEN MENARIK YA !! APAKAH YANG AKAN TERJADI ???

YAKULT


MENTOS


Alvez nak share 1 video menarik mengenai hal diatas...

Apakah yang akan terjadi apabila yakult dicampur dengan mentos???

Adakah ia akan menghasilkan letupan...???

Jawapannya ada dalam VIDEO INI !!!




Hahahahaha...menarik kan...aplikasi Kimia Tingkatan 4..(^__^)

Alvez ucapkan selamat menonton !!

Wednesday, May 25, 2011

DOWNLOAD KONGSI (2011) "Lu LANGSI Lu Mati"

KONGSI (2011)


Filem terhangat 2011 lakonan Suheizy Sam ini merupakan filem wajib tonton tahun ini..
Tagline "Lu Langsi Lu Mati"....

Filem aksi komedi dengan tagline ‘Lu Langsi Lu Mati’ mengisahkan penyiasatan ASP Shariff terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur.Kumpulan daripada pelbagai bangsa itu menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan, Tumulak yang melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian.Segala ancaman dilakukan Tumulak sebenarnya didalangi Kimpedu yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana ingin menakluk kawasan Kuala Lumpur.Pada masa sama, Tumulak mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Shariff. ASP Shariff juga diugut apabila anak dan isterinya diculik tetapi ia tidak mematahkan semangatnya menjalankan tugas.


TRAILER





DOWNLOAD LINKS

CLICK THE FOLLOWING LINK..YOU CAN CHOOSE EITHER ONE OF IT...After download, extract it with winrar...

DOWNLOAD VIA FILESERVE

DOWNLOAD VIA HOTFILE


Alvez harap korang ENJOY dengan link ini...Selamat mendownload !!!

Jangan DOWNLOAD AJE..FOLLOW LA BLOG NI !!

IKEA MEATBALL-HALAL atau HARAM ??

Fulaweyhhh..sedap giler...Alvez mmg suke produk berasaskan daging ni sbb Alvez KARNIVOR dan MEATERIAN...Hari ni citer skit sal isu Meatball nih..Ce citer skit???





Isu IKEA meatball ni menjadi topik hangat perbualan pada minggu ini. Alvez nak pesan dalam hal ni yakin itu penting. HALAL ke HARAM ???



Menurut sumber yang dipercayai, IKEA meatball HALAL serta mempunyai logo dan sijil halal yang sah.

En.Roslan juga berkata, Ikea Meatball memang tidak memaparkan logo/sijil halal, tetapi sekiranya pelanggan ingin melihat sijil halal tersebut mereka akan bersedia untuk menunjukkan kepada pelanggan, dan ada orang tertentu yang akan membantu pelanggan untuk menunjukkan sijil tersebut.
(Credit to Yanmie Online)


Spekulasi yang mengatakan Ikea Foodcourt ditutup hari ini memang betul, tetapi ianya bukanlah dari produk Ikea Meatball, tapi dari 1 produk lain di Ikea Foodcourt, dan atas tindakan berjaga-jaga/berhati-hati mereka terus menutup Ikea Foodcourt dan menyamak tempat berkenaan.


Apa apapun Alvez nak pesan, YAKIN itu penting dalam soal Halal dan Haram ini...Kalu was-was tak yah nak makan bende nih !! 


-Selamat Beramal-


Saturday, May 7, 2011

LAWAK TELEPON !!

LAWAK TELEPON...

ada sorang mamat ngan minah nih..dieorng ni bru jerk kapel(couple)..1 hri ni,mamat ajk minah gi panjat gunung...mlm 2,bila suasana dah gelap,dieorng bercumbu2an kt dlm khemah yg dieorng dirikn...entah setan mna yg hsut mamat ngan minah ni..dieorng pun wat lh benda tut....tetiba,time dieorng ngah syok2 wat bnda 2,dieorng dengar satu bunyi..

hehehehehehe!!(mengilai))
dieorng pun terkejut beruk..serta-merta dieorng berpeluk sesama sndiri..

minah=bunyi ape 2 bang??
mamat=entah lh yang..abng pun tak pazti...

slepas 5 minit brlalu,bunyi 2 pun hilng..dieorng pun sambung wat benda tu...tetiba suara 2 dtng balik..tp mkin kuat..mcam2 bunyik kluar..

minah=bang,dy bawak geng lh..
seraya dgn itu,mamat pun menjerit..

mamat=abng thu tu bunyi apa...
minah=bunyi apa bang??
mamat=handphone abng bunyi lh minah...lupa nk tukar tdi..
minah=@$#*xx@#

LAWAK MENIRU !!!

 LAWAK SENGAL 1
Semasa di dalam dewan,exam anatomi fisiologi sedang dijalankan

ada satu soalan yang meminta pelajar melukis dan melebelkan organ pembiakan lelaki....
lalu seorang pelajar lelaki membuka dan melihat ke dalam seluarnya....
dalam masa yang sama seorang pelajar perempuan ternampak lalu menjerit

"CIKGU..!!ADA ORANG MENIRU...!!"

Thursday, May 5, 2011

CARTA HANTU GLAMOR

HALOOOOOOOOO........
lama giler da Mr Alvez X update post kan???
Mr Alvez nk kuarkan carta top 10 hantu glamor buat renungan bersama....
Ingat bukan hanya Tatapan tapi Santapan !!
Mood: Seram...

TOP 10 CARTA HANTU

1. HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH 

 MARKAH: 95/100 (A)
Hantu yang paling MANTAP dan tak lapuk ditelan zaman...Enjet2 semut...
 P/S: Hantu kak limah nih paling spesel sbb die everywhere...1 lagi, dia mmg cantikk bergaya anggun berseri...Juara Carta Hantu !! Tahniah Kak Limah

2. HANTU MAK CIK KARIPAP 

 MARKAH: 91/100 (A)  
Mak Cik Karipap..Mak Cik Pau ponn ada !! Meh bli karipap mk cik nokkk..
 P/S: Sekarang mak cik nih tak jual karipap ag da..die jual maflo dan prepaid TOUCH and GO.. Rindu nk makan karipap mak cik nih..sedap gilerrr !! NO 2 ponn jadi r mak cik !!

3. HANTU KUM KUM 

 MARKAH: 84/100 (A)  
aku No komen dengan hantu nih...Da jadi Drama kat ASTRO RIA da,,,
 P/S: Tahniah sbb dapat NO.3...Siyesly citer Hantu Kum2 mmg Besh !! Ce Citer Skit??
Kalau nak tau tgok r di ASTRO RIA...

4. PONTIANAK HARUM SUNDAL MALAM 

 MARKAH: 76/100 (A-)  
Bila Bunyi Bersatu..Kau Milikku..Pontianak Yang paling CUN di alam Semesta..
 P/S: Pontianak yang paling cantik di Malaysia..SETUJU?? Siapa setuju sila angkat tangan mcm saya !!

5. HANTU JU-ON 
 MARKAH: 71/100 (A-)  

I want no body no body but U !! 
 P/S: Sekali imbas cam penyanyi K-POP ..2 kali imbas macam model Japan...Hantu Ju-on merupakan wakil tunggal dari Negara lain..Taraf INTERNATIONAL tuuu...

6. HANTU PENANGGAL 

 MARKAH: 65/100 (B+)   

Waaaa...Pulangkan Badanku !!.bTw..Lawa Rambut..Guna syampoo ape??
 P/S: Hantu Penamggal ,erupakan hantu yang paling hebat kerana hanya guna kepala utk terbang..ANDA MAMPU ??

7.HANTU MOMOK 

 MARKAH: 55/100 (B-)  
Tua bebenor hantu momok nih..p tetap maintain...
P/S: Hantu momok nih...popular r gak..sbb banyak kali masuk wayang...Walaupun usianya dah menjakau ratusan tahun..p nampak still AYU...

8.HANTU POCONG

 MARKAH: 49/100 (C)  
Seram gak tengok hantu pocong nih...Bayangkan mereka menari Poco-poco...
 P/S: terbaek r....P kena Usaha lagi ...Berlatih lompat ag

9. HANTU TANAH KUSIR

 MARKAH: 35/100 (D+)  P* (Kena p KSEP macam nih)

Ok la jugak hantu ni...Seram gak
 P/S: No komen....Tapi boleh dipertingkatkan lagi...Ape ape ponn hantu ni macam cun gak...

10. HANTU LIDAH BUAYA

MARKAH: 31/100 (D)  P* (Kena p KSEP macam nih)    

Aku rasa nak tergelak....
 P/S: Lawak lebih dari seram....

KESIMPULANNYA-KAK LIMAH JUARA !!!.....Semoga species-species hantu ni Sukses selalu....Entri ini hanyalah untuk suka-suka sahaja...Credit image google...

SEKIAN..ITULAH KEPENTINGAN SERAM EDUCATION... 

TEKAN HOME UNTUK KE LAMAN UTAMA